mslk.eu 2007

 

 

 

 

 


Forår 2011 Januar - juli

 

Janur 2011:
Asger haar fået en god start på 2011 og om det var nok ikke et bevist nytårsfortsæt fra hans side, men nu er sutten lagt væk. D. 20. januar var han til tandlæge og vi havde talt om inden at hun nok vil sige at han ikke længere skal bruge sut. Så han fik en sut med i en snor, som han skulle hænge uden for klinikken i suttetræet. De voksne i børnehaven synes det var fint at han lovede ikke at bruge sut, men de var nu meget overraskede dagen efter da Asger stolt kom og fortalte at han havde sovet uden. Det gik meget fint. Der gik ca fire dage, så spurgte han ikke til den længere og kunne også sove videre om morgenen. Når Asger beslutter sig for noget, så gennemfører han.

Han har været en del syg - faktisk har han gået hjemme ved mor og lillesøster i 14 dage med tynd mave. Dermed er han også blevet rigtig god til at gå på toilettet selv, skylle ud, vaske hænder med sæbe og tørre hænder. Hele processen tager lidt tid, men han vil gøre det hele selv.

 

Det der med at gøre det hele selv er også blevet er stort mål for Asger. Han kan blive stiktosset, hvis mor eller far kommer til at hjælpe lidt for meget. Fx hvis vi lyner lynlåsen ned, eller lukker for vandhanen efter brug. 

Februar 2011:
Vi var i Jylland d. 12. - 14. februar. Vi kørte sidst fredag eftermiddag og kom frem til Faster Tove og Arne ved 21-tiden. For Asger var tiden gået fin med ninja turtles cd. Da vi kom frem legede han med lego indtil han selv bad om at komme i seng kl 11. Næste formiddag gik det så videre mod Skive for vi skulle til Bedstefars fødselsdag. 

Bedstemor havde lavet dejlige frikadeller til Asger og han kastede sig over det legetøj Bedstemor havde fundet frem. Tiden kunne dog godt blive lidt lang for ham, men Anne-Mette og Carsten ville heldigvis gerne lege med borgen og lege gemmeleg. Vi gik også alle en tur i det dejlige solskinsvejr op til Sognehuset, hvor Bedstemor havde maleriudstilling, så an kunne få brændt lidt krudt af. Dagen må have været ret hård for Asger, for kl 19 faldt han i søvn foran fjernsynet mens alle andre rendte rundt og lavede mad - det er vist ikke sket før. Han sov med al tøjet på midt mellem Bedstefar og Bedstemor hele natten og var udhvilet igen næste morgen. Så gik turen hjemad igen med et stop i Gårslev. Asger fik rigtig set film den søndag.

Efter at sutten er væk er middagsluren også væk. Det kan nogen gange betyde at Asger bliver meget træt - overtræt - efter børnehaven. Nogle gange koger han helt over og vil alting selv.  

Han er meget glad for Klara og kommer tit hen og kysser hende og siger 'hvor er du sød'. Det er sket, at han er kommet til at være lidt vild fx i sengen og det er gået ud over hende, men så bliver han altid rigitig ked af det. 

 

Fastelavn 2011:
Asger leger fastelavn stort set hver dag. Hans bedste legetøj for tiden er udklædningstøjet og han har rigtig meget af det efterhånden. Derfor var det også sjovt da det så endelig blev fastelavnstid. Han skulle slå katten aftønden både i børnehaven og i Nationalbanken. Til børnehaven valte han dørvogter kostyme og i banken skulle han være Batman. 

Marts - April 2011:
Byggeriet af det nye hus startede endelig d. 14. marts. Vi har jo været ude på grunden adskillige gange, men nu kan Asger bedre se hvad det er vi går venter på. Det gik lige pludselig stærk med fundament og da væggene kom op i starten af april, kunne han se huset forme sig. Han er stadgi meget tiltrukket af vandet og har svært ved at holde sig væk. Det bedste ved at kommer derud er dog at han kan lege med Willian og Viktor. Det virker også til at de er glad efor at lege med ham. Asger lader sig ikke mærke så meget med at vi snakker hus og flytning, men af og til kan vi høre han går og tænker over tingene. Vi har fortalt ham, at han skal flytte børnehave og at vi skal bo i et andet hus i sommerferien. Det er vist ikke gået op for ham, at han ikke længere skal lege med hans bedste venner Jonas og Esben mere i børnehaven.  

Af og til kan Asger godt blive meget ked af det og græde og græde. Så bliver han sur på sig selv og siger at han ikke vil græde. Det er tit hvis han har sovet en lille lur sidst på eftermiddagen og vågner ved spisetid og er rigtig sulten. Så er det bare med at få noget mad i ham. Så går det over efter 20 minutter.   

Vi har ikke gjort det store i at invitere venner fra børnehaven med hjem. For det første bor vi langt væk fra de andre og for det andet skal Asger jo i ny børnehave d. 1. maj. Det ser heldigvis ud til at han er god til at skabe sig nye venskaber og god til at lege med hvem som helst. Fx sidste søndag havde vi besøg af Juliane, Tobias og Daniel. Asger og Daniel leger godt sammen og de store børn var gode til at inddrage med i deres leg. Vi havde også besøg af Cecilie og Julie en søndag i april. Selvom de ikke kan huske hinanden fra sidste gang faldt de hurtig leg og modsat sidste gang hvor Asger satte dagsordene, var Cecilie mere med til at bestemme denne gang. Asger ville lege røver og soldater eller udklædning, men det endte med at de legede far, mor og børn, hvor de lavede mad på komfuret og gik på arbejde med hver deres kuffert.

29. april: Sidste dag i Carlsro børnehave. Faktisk havde Asger holdt afslutning med de andre dagen før, da alle skolebørnene også stoppede om fredagen. Så for at få sin helt egen afslutning havde vi bagt ederkoppekager. Asger havde selv hjulpet med at lave dejen og pynte med glasur og slik. 

Han virkede ikke så ked af at stoppe. Han har i løbet af maj sagt flere gange 'at nede i hans rigtige børnehave, da....'. Hans bedste ven Jonas skal også flytte til Glostrup, så de ville alligevel ikke kunne blive ved med at lege sammen. 

Maj 2011:
Første uge i maj var så starten i Hareskov børnehus. Mor, Asger og Klara var kørt op på legeladsen om søndagen før start for at Asger kunne se omgivelserne. Far var taget til Wahsington, men så kom Bedstefar og Bedstemor heldigvis hele ugen. Onsdag skulle vi starte og desværre ringede Gitte fra børnehuset om tirsdagen for at sige at der var rotter og de måtte flytte til spejderhuset midlertidig. Det gjorde det hele lidt forvirrende at starte. Asger tog det nu meget pænt. Første dag var mor med og han løb ikke mange meter væk - helt anderledes start end året før i Carlsro. Dagen efter fik han lov til at være alene på legepladsen et par timer og det gik langt bedre. Her fandt hurtig et par venner.

D. 28. maj var vi inviteret ud til Viktors tre års fødselsdag. Alle de andre børn og voksne der bør op mod os kom også. De var 7 drenge i stort set samme alder, 2 piger på 7 og lille Klara. Det skal nok blive sjovt at følge dem.

Asger er ikke så ked af det mere som for et par måneder siden, men han er stadig svær at få mad i. Han er helt klar over at han snart har fødselsdag og inviterer jævnligt nogle af de andre drenge med hjem til fødselsdagen - problemet er bare at vi først flytter til Hareskov til september. Han følger meget med i husbyggeriet og nu hvor der er kommet første sal på kan vi kravle op på stilladset og ind gennem hans vindue.