mslk.eu 2007

 

 

 

 

 


Efterår 2011 august - december

 

Juli 2011 - flytning og Valby-sommerhuset:
Endelig blev huset afleveret og vi sagde farvel til Røngård alle en sidste gang. Asger havde jo bemærket at tingene forsvandt lidt efter lidt og han var også med ude i lagerrummet for at sætte det i rummet. Han var ike ked af det, men ville godt med den sidste formiddag 1. juli for at gøre rent selvom huset var helt tomt. Det var nok hans måde at forstå flytningen på.

I Valby flyttede vi ind i det vi kaldte sommerhuset for ikke at forvirre for meget. Asger og Klara skulle begge sove i kælderen i hver deres lille seng sammen med far og mor. Alt var endelig på plads og lørdag aften d. 2. juli kunne far lave et ordentlig måltid mad i det nye køkken og mor kunne ligge de sidste tøj på plads i kælderskabet. Pludselig råbte Asger 'hvorfor regner det ned i gangen?' Det var den kraftige regn der kom ind gennem et loftsvindue og løb ned i trappeopgangen. Han gik derefter ned i kælderen for at hoppe i dobbeltsengen - få minutter efter gik strømmen og da mor med Klara på armen ville hente Asger op blev vi mødt af det fordelige syn. Vandet stod op af kloarken i kælderen og det gik stærkt. Alt var kaos og mørkt. Far fik reddet madrasser om lidt tøj op ad den smalle klæder trappe og vi fik os indrettet på et af de små værelser på loftet. Det var ikke meget vi fik sovet den nat. Asger husker situationen ret godt og refererer tit til den siden hen.  

Juli måned var den vådeste i mands minde. Det regnede og regnede. Vi havde fået endnu længere til børnehaven, 20 km - ca 30 minutter, og det passede lige med at Asger hver dag faldt i søvn på vej hjem i bilen. Han er efterhånden ved at falde til. Jeppe holdte ferie allerede fra Skt. Hans, så Asger har været nød til at finde sig nogle nye venner - men det går også fint. Faktisk var Christoffer med Asger hjemme en dag i Valby.

Derudover synes Asger også at sommerhuset er alletiders pga. de mange kanaler med børnetv. Han har brugt mange timer i sækkestolen foran tv'et.    

August 2011:
12. august: Det er tid til 4-års undersøgelsen. Asger var godt forberedt på at han skulle vejes og måles, og vi havde snakket om at det kun var Klara der skulle stikkes. Der blev vi så klogere, for det var ændret så 4-årige også skal vaccineres. Han græd slet ikke, men så skulle han bukke sig ned efter noget på gulvet bagefter og stødte hovedet op i bordet og så kom alle tårene ellers. Den stakkel. Han var 108 cm høj og vejede 17 kg. Lægen synes det var rigtig fint. 
 
           

19. august: Det er store-flytte-dag igen. Denne gang til Virum og den lille lejlighed. Bedstefar var til stor hjælp og Asger var glad for at have en sovekammerat. Han delte nemlig værelse med Bedstefar både i Valby og i Virum.

22. august: Mens Far og Bedstefar knokler med at lægge gulv i det nye hus, skal Asger, Klara og mor få dagene til at gå. Ferien startede nemlig d. 19. august. I dag pakkede vi tasken og tog på eksperimentariet fordi Asger havde set en plakat med et skelet. Det var en udstilling med 'Bodies' - rigtige mennesker. Normalt skal man nok være mere end 4 år, men Asger var meget optaget af det. Han spurgte og spurgte til alt mulig om blodbaner, nerver etc., som mor faktisk heller ikke lige kunne svare på. Klara var med i klapvognen, men da hun vågnede, ville hun op og så måtte vi forlade udstillingen. Asger kunne ellers godt have brigt mere tid. Derefter gik vi en tur i selve eksperimentariet, som jo var en stor legeplads for både Asger og Klara.

24. august: Lejligheden i Virum var ikke lige Asgers favoritbolig. Han gik som løve i et bur og brugte det meste af tiden på at hoppe på madrasserne - og så skulle man jo være stille afhensyn til over- og underby, hvilket jo ikke er Asgers største dyd. Fjernsyn var der heller ikke noget af. Så vi kørte mod Jylland til Bedstefar og Bedstemor med stop i Vejle.

27. august: I dag var vi i Hugoland. Vejret var lidt trist, men Bedstemor gav en tur i Jespershus. Vi så bla. slagefodring, hvor dyrepasseren fortalte om slangen. Hun fortalte at slangen lugter med tungen og så spurgte hun ud blandt publikum hvad den så brugte næsen til. Det var der ingen der lige kunne regne ud, men så sagde Asger højt og tydeligt: ' Den trækker vejret med næsen'. Senere var der show med Hugo og Rita på scenen. Asger var meget optaget af dem og stillede sig lige ned foran scenen. Han havde sin helt egen dagsorden, da der var autografuddeling. Figurerne gik om bag scenen og så skulle alle børnene stille sig op på rad og række og vente til de kom igen. Det kunne Asger dog ikke. Han gik blot om bag scenen og fandt Rita og hun tog ham så i hånden. Han ville fortælle hende at han havde set hende på film. Han kender ikke til forlegenhed kan man sige. Et af dagens højdepunkter var også da Bedstefar købte en tatovering med en drage på til Asger i en automat. 

September 2011:
1. september: Vi er kommet tilbage fra Jylland og er taget i Ikea. Asger var først i legeland 'småland', hvilket han synes er meget sjov, og derefter kom han med rundt i butiken. I tæppeafdelingen, fik han øje på en mand med mange fine tatoveringer. Det gik Asger så hen og fortalte ham. Han spurgte også manden om hvad han hed - manden hed Lui og var vældig sød til at svare på alle Asgers spørgsmål. 

5. september: Så kom den store dag dag hvor vi fik nøglerne til huset. Asger var med og han er rigtig glad for sit nye værelse. Det er stadig helt tom pånær den sorte/røde skkestol og den lille dvd. Han synes det er alletiders at han må sidde oppe på gulvet og se dvd mens der bliver flyttet ind nedenunder.        

12. september: Statet i børnehave igen. Han har ikke set Jeppe siden Skt. Hans så der var stor gensynsglæde. Asger har ellers mange legeaftaler. I dag er det Jeppe og i går var det Christoffer. I weekenden var det William. Han nyder, at han endelig har fået et fast værelse, så han kan sige 'vil du med hjem og lege hos mig?'.

Oktober 2011:
17. oktober: Asger har rigtig mange legevenner og aftaler. Siden vi er flyttet ind leger han med Jeppe stort set hele weekenden, men han har også andre venner i børnehaven. Han er glad for sit nye værelse, men det kan godt være lidt svær at holde styr på al det legetøj. Han har også fået ny højseng, som er et hit. I starten var der dynevold hele vejen rundt, så Asger ikke skulle falde ud, men det er heldigvis ike nødvendig mere. Nogle gange sover han også nedenunder på madrassen. Der skal mor og fartil gengæld af og til ind og samle ham op fra gulvet i løbet af natten - Asger har et godt sovehjerte. Udklædningstøjet er stadig det største hit og Jeppe og Asger skifter tøj adskillige gange sådan en lørdag eftermidddag. Gerne hvis de kan finde noget ens tøj.

Vi går tit en tur over til hjortene for at give dem gulerødder. Så kører Asger på sin lille løbecykel vel siden af. Det er han blevet rigtig god til. Han har den også med over i børnhaven hver dag.

21 - 23s. oktober: Det er fredag eftermiddag og vi startede ud fra København efter arbejde og til Vejle kl 22. Klara synes slet ikke det er sjovt at køre,mens Asger efterhånden har accepteret det. Det var fint at overnatte hos Tove og Arne - der er altid meget legetøj. Lørdag morgen gik turen videre til Skive, hvor Bedstemor var klar med lune frikadeller til ham etc. Bedstemor havde igen været ude at finde spændende legetøj, så Asger var optaget af leg. Om natten sover han inde hos Bedstefar og Bedstemor. Asger vågner desværre kl 6 og brækker sig ud over hele sengen. Derfor må Asger og far blive Skive da vi andre kører mod Viborg til Christians barnedåb kl 10. Asger var ellers forberedt på kirken og festen bageefter og havde glædet sig meget. Han havde fået ny skjort, slips og sko. Heldigvis blev han mere frisk efter at have sovet og de stødte til festen sidst på eftermiddagen. Men der var en lang vej tilbage til København samme aften, så det havde desværre ikke været så god en dag som håbet.  

 

November 2011: 

1. november: Asger og Jeppe leger stort set med hinanden hver dag. Både i børnehaven, om eftermiddagen og i weekenden. De er rigtig gode til at lege sammen - helst med udklædning.

5. november: Det var første gang Asger skulle cykle hjem fa børnehaven på løbecyklen. Det var han stolt over selvom han fik lidt ondt i armene. Klara sad bag på mors cykel og synes godt om det. Til foråret er han nok stor nok til den rigtige cykel han fik i fire-års-fødselsdagsgave. Vi kører tit en tur over til hjortene og svanesøen i weekenden.

15. november: Vi var med Asger til forældersamtale i dag i børnehaven (3 månederssamtalen). Heidi og Anja synes det gr rigtig godt. Han er god til at lege med de andre - fx har han tit løbecyklen med derop. Den låner han tit ud til de andre eller også indgår den i en leg, som fx politimotorcykel. Men selve det med at cykle gør han ikke så meget. Han er også god til at lytte, når de får fortalt noget i plenum og spørger tit efterfølgende til noget han har tænkt over på en filosofisk måde. De synes dog hans stemmeleje er ret højt - ikke for at gøre sig bemærket . men mere generelt. De vil spørge talepædagogen næste gang hun kommer forbi om hun kan hjælpe.

23. november: I dag har vi været til lygtefest i børnehaven. Børnene havde malet syltetøjsglas og forældrene skulle komme med kage kl 16. Vi puttede lys ned i glassene og gik rundt om huset mens vi sang en til lejligheden skrevet sang. Der var tændt bål og lavet varm kakao. Asger synes det var hyggeligt og Klara var også glad. 

 

December 2011:

11. december: Vi havde inviteret alle naboerne til sammenskudsjulefrokost. Der blev dækket et voksent bord og et børnebord. Jeppe kunne desværre ikke komme. Asger legede pænt med de andre, men savnede Jeppe. Han kunne godt fornemme at det var William og Jonathan, der var de store og styrede showet. Det har han en fin fornemmelse for og trækker sig så lidt i baggrunden.

15. december: Det er fars fødselsdag og vi tager i tivoli. Det synes Asger er helt fantastisk. Han vil prøve det hele og er slet ikke til at styre. Han får også lov til at prøve karrussellen, bilerne osv. Det sjoveste er dog, da vi kommer indenfor i varmen og kan kigge på det mega lange akvarium. Specielt den elektriske ål og hajerne var han meget betaget af. Vi ville have været på Jensens bøfhus for at spise på vej hjem, men da vi havde ventet en halv time og der stadig ikke var blevet plads, kørte vi forbi Irma og ind til aftensmad. Lars måtte så prøve at lave nogle af de retter vi havde ventet på i restauranten - selvom det ar hans fødselsdag.

20. december: Julen nærmer sig og Asger er helt klar over hvad der skal ske. Han har fået kalendergave hver morgen i strømpenog kan vågne om natten og smutte ned for at kigge. Bedstemor og Bedstefar havde været på besøg til fars fødselsdag om lørdagen og skulle nu mod Skive om tirsdagen. Vi havde aftalt at de skulle tage Asger med hjem. Det ville han gerne. På vej hjem havde de holdt pause og det var gået rigtig godt. I de næste tre dage er Asger blevet godt forkælet. Ha havde været medBedstefar i biografen og Bedstemor have lavet æggekage mm. til ham hver morgen.

24. december: Så blev det endelig jul. Vi blev alle samlet i Skive d. 23. og d. 24. om formiddagen kørte vi mod Viborg. Der fik vi en god frokost og kunne faktisk slet ikke spise aftensmad før hen ad otte-tiden. Det synes Asger varede længe eftersom han var mest interesseret i gaverne, men han klarede det godt. Der var en lille bonusgave undervejs i middagen i form af en mandelgave. Det var et lille grønt toilet med en lort i - til morskab for alle. Derefter skulle vi den lange vej om træet før gaverne kunne pakes op. Han fik mange og vist nok alle dem han ønskede sig. Superman-dragt, Ironmandragt, Løbehjul, Tavle med kridt og bogstaver, Ninjago lego.

31. december: Nytårsaften var i Hvidovre. Asger var den mindste af drengene, da både Terkel, Aksel, Tobias og Daniel var større og tog føringen. Faktisk gik der lang tid før han sagde noget den aften. Det plejer slet ikke at ligne ham. Men han synes selvfølgelig at fyrværkeriet og drengelegene var sjove. Han var også den sidste der faldt i søvn kl 3 - da de voksene gik i seng.          

Asger vågnede kl 8 ved at den lille familie sang fødselsdagsgave. Han var helt klar over at børnehaven kom kl 10 med bussen, men han regnede ikke med at få flere gaver. Han fik både vandpistol, sovepose, vandbane, men spion udstyret var det bedste. Desværre regnede det, så der blev dækket bord inden for og præcis kl 10 kom 15 våde unger.