mslk.eu 2007

 

 

 

 

 


2012 januar - december 

Januar 2012:
28. januar:
Asger døjer virkelig med fodvorter, og der er dukket to nye op. Æv.

Vi har været inde og se 'Rumlerikkerne i slikbøvsernes land' i Værløse teater, som vi er den sidste lørdag hver måned. Mot kunne ikke lige huske hvad titlen var på det vi skulle se, men det kunne Asger, selvom det var 5 måneder siden vi havde læst programmet.

Februar 2012:
3. februar: Vi kørte lige fra børnehuset kl 16 mod Vejle denne fredag. Pa. vejret tog det 3½ time at køre, men både Klara og Asger tog det rigtig pænt. Da vi kom frem til Tove var der selvfølgelig fest og farver, og Asger faldt i søvn me foden i veret, da den skulle tøre efter der var kommet fodvortecreme på.

4. februar: Da vi var kommet op, kørte vi fil Skive til bedstefars fødselsdag. Hele familien var der. 

17. februar: Far tog til Ukraine hele ugen og Bedstefar og Bedstemor kom for at hjælpe med at passe de små. Asger var hjemme hele ugen fra børehaven, dog var han nede hos Valdemar om torsdagen og hos Jeppe om fredagen. Bedstemor har været ude at cykle med ham hver dag. Så det lærer han forhåbentlig snart. Han er virkelig bange for at cykle. Han er lidt teenageagtig for tiden - taler grimt og vil kun hvad han selv vil.

18. februar: Asger og mor var til fastelavnsfest i Nationalbanken og Asger havde skelletdrgten på. Det var ikke tøndeslagningen der var det spændende for Asger, men derimod bagefer hvor børnene fik lov at spæne rundt på 5. sal. Som altid fandt han sig hurtigt en ven(inde). Det var Elisabeth,d er var et par år ældre og som var kklædt ud som Snehvide. De legede rigtig godt og havde en god snak om kroppen ud fra Asgers skelletdragt. 

Marts 2012:
3. marts: Asger er virkelig populær og har haft legeaftaler hele ugen. Fredag kom Jeppe endda med hjem og sov til lørdag, hvor de først gik hver til sit lørdag aften - uden at hae skæntes en eneste gang i l'øbet af 1½ døgn. Asger er den der underholder i børnehaven - også når de skal spise. Han snakkerså meget at han tit ikke får spist sin madpakke.
 

11. marts 2012: I denne uge har Bedstefar og Bedstemor igen været på besøg for far var i Bosnien. Vi var fx i svømmebadethvor Asger og Bedstefar skulle klæde om sammen, hvor Asger spurgte en mand hvorfor han havde så lille en tissemand. Asger fik hele forklaringen om at han var omskåret osv. Da Asger var ude at cykle den daglige tur op til muldyrerne, mødte de en mand og Asger spurgte om han var nissemand, når nu han havde sådan et hvidt skæg. Her blev Bedstemor vist også lidt forlegen.

April 2012:
5. april 2012: Asger har mange venner og de kan bedst lide at være hos ham. Han har haft besøg af Jeppe, Valdemar, Viktor og Willian på skift og samtidig i denne uge. Så er lydniveauet ret højt. Onsdag aften lavede de et drengeband og Klara skulle danse til. Far filmede dem og de så filmen bagefter til stor morskab.

7. april: I denne weekend er vi i Jylland - Vile. Asger ville ned til vandet og straks gik han ud i vandet med gummistøvler på, de var dog ikke lange nok. På vej hjem kørte vi forbi Vorbasse, hvor alle var ude og fælde træer. Asger nyder virkelig Vorbasse og kan sagtens få tiden til at gå.

14. april: Asger går meget op i at det snart er hans fødselsdag. Han elsker at gå i legetøjsbutikker og får også altid lidt med hjem. I tog mor og Asger til Lyngby storcenter for at købe badebukser. Asger fik sig også en yoyo. På vej hjem faldt han i søvn for det havde en hård shoppetur med at sulle væge bukser og legetøj, og det var jo ogsåå fredag aften. Det tog lidt tid at vågne før aftensmaden og blev Asger meget ked at det som altid.

15. april: Asgers børnehave har noget om rim og remser for tiden og alle børnene skal komme med deres yndlingsrim og skrive det ned på et stykke pap med nogle illustrationer.Asger kan rigtig mange rim, men han fandt allerede ud af hvad det skulle være på vejen hjem i bilen. Kanon kongen knold.

Maj 2012:
31. maj 2012: Hvis Asger havde levet for 100 år siden og heddet Emil, havde han siddet ud i skuret og sniittet træmænd i dag. Der blev ringet til mor fra børnehaven omkring middagstid. Asger havde kastet sten ud over plankeværket og ramt en bil så forrunden var gået i stykker. Det var så pædagogen, der havde opsyn, bil det gik ud over. Han havde vist gjort det sammen med Jeppe, men de vurderede at det var Asgers sten der havde smadret ruden  elsvom der lå 18 sten foran vinduesviskeren. Under alle omstændigheder, må man ikke kaste med sten og slet ikke et sted hvor man ikke kan se hvad det rammer. Asger har fået sig en lærestreg. Han var meget flov og ville ikke snakke om det bagefter. Det ville pædagogerne egentlig heller ikke, for det var vist også et brist i deres procedurer. 

Juni 2012:

15. juni: Der var sommerfest i børnehaven. Alle børnene havde øvet sig i ugevis på sange og de rim, de selv havde haft med. Bedstemor og Bedstefar var også med nede til arrangementet. Asger var dog lidt fjern. Han pjattede rundt og gjorde slet ikke som de havde indøvet. Da de skulle synge stod han på bagerste række og slog Jeppe i hovedet med en ballon.Det var jo udenfor mors rækkevidde, men vi fik en snak om det da vi kom hjem. Asger kunne ikke sige andet end at han synes det var fjollet, og at hen jo sagtens kunne rimene, så han kunne ikke se hvorfor han skulle stå der.


Asgers 5 års fødselsdag
22. juni 2012: Asger vågnede kl 8 ved at den lille familie sang fødselsdagsgave. Han var helt klar over at børnehaven kom kl 10 med bussen, men han regnede ikke med at få flere gaver. Han fik både vandpistol, sovepose, vandbane, men spion udstyret var det bedste. Desværre regnede det, så der blev dækket bord inden for og præcis kl 10 kom 15 våde unger. De legede en halv times til og der efter var der pølsehorn, pastaskruer, frikadeller og edderkoppekage. De sang fødselsdagssang og Asger fik en fin samling tegninger. Og så fik de alle lov til at danse stopdans inden de skulle med bussen tilbage kl 12. Det hele gik meget godt, men ret hurtigt, så Asger nåede vist ikke rigtigt at forstå at det var til ære for ham. Det regnede desværre stadig hele eftermiddagen, men det holdte op kl 16 og så var det ellers ud i bilen og til bakken. Det forstod Asger til gengæld. Det er flere måneder siden han besluttede at det var der vi skulle hen på hans dag. Han fik et turkort og så op i karussellerne. Til aftensmad fik han også en voksen menu med revelsben. Det var en god afslutning på dagen .

Juli 2012:

4. Juli 2012: Mor henter Asger i børnehaven kl 14 og så tager vi toget og senere metroen ud til femøreen for at se cirkus summarum. Vi sneg os ud af legepladsen så Klara ikke opdagede os. Hun er stadig før lille til at komme med. Det var dejligt sommervejr og Asger glædede sig. Turen i toget gik fint. Asger snakker med dem han kommer til at sidde ved siden af og han oplever rigtig meget. Blandt andet var der to voksne siges så vej til stranden som Asger forelskede sig i, hvilket han selvfølgelig fortalte dem. Ude på pladsen havde vi god tid og Asger fik prøvet det hele, spist is, popcorn, slushice mm. Forestillingen startede kl fem. Asger kunne sagtens huske det fra to år siden. Han fulgte virkelig med i forestillingen og klappede og råbte de rigtige steder. Det var drønvarm men vi holdte ud kom med toget hjem igen. Asger faldt faktisk lidt i søvn i toget, men det havde også været en lang dag hvor vi først var hjemme kl halv ni. Heldigvis havde far lavet noget ordentlig mad til os for det trængte vi til.

26. juli 2012: Asger er virkelig populær. Han har fået 130 myggestik i går, mens han sov. Vi andre er sluppet med nogle fås.

September 2012:
 
2. September 2012: Så er det blevet hverdag igen og det er Asger faktisk set glad for. Ham har svært ved at få tiden til at gå herhjemme hvis der ikke er lege kammerater at lege med. Mest er det Jeppe,  han til Leif med,  nem få de havde været sammen nat og dag 14 dage i sommerferien,  var han rigtig glad for at se Valdemar igen. Det var lidt synd for Jeppe,  som godt kunne se at han nu ikke var interessant længere. Nu har de vist fundet ud af at lege igen oppe i børnehaven. Ellers er der jo også Thorbjørn som er med i deres drenge gruppe. Valdemar skal i privatskole,  så det er ikke sikkert det venskab holder ved. 
Ellers er Asger blevet set god til bogstaverne og spørger tit til både ord og tal han ikke kan forstå. Højre og venstre er også noget nyt for ham.  
I ferien var vi ved Furesøen nogle gange for at bade. Her blev Asger mere og mere modig. På mors fødselsdag var vi ved Frederiksdal fribad for at spise og lovede Asger at vi kunne bade bagefter. Det var årets varmeste dag med 32 grader og det var rigtig dejligt at skulle hoppe i i solnedgangen. Det synes Asger også og han synes ikke det kunne gå hurtigt nok,  så af med alt tøjet og ud blandt alle de andre. Faktisk var han væk på under 10 sekunder og far måtte løbe ud på den lange bade bro og fandt heldigvis hovedet af den lille dreng langt ude. Han var helt vild overglad og havde fået ideen at han ville gå ud til vandet gik han til halsen. Og det gjorde han så. Det er svært at skælde en så lille glad  dreng ud,  men hold da op det var en forskrækkelse for far og mor. Vi var der oppe igen dagen efter med madpakke. Her havde vi Valdemar med og der var givet nøje instrukser om at man kun måtte gå til navlen og man måtte ikke løbe væk fra far ude i vandet. Det gik langt bedre,  men Asger synes vist ikke det er så sjovt med alle de regler og instrukser .
 
9. september:Asger er startet med leg og plask. Han var lidt spændt og nervøs for at komme derop,  men mor måtte være med første gang. Det gik rigtig godt og han kommer jo hurtigt i kontakt med de andre. Nu er det spændende om entusiasmen fortsætter.

Oktober 2012:
2. oktober: Asger har spurgt til hvordan han kan tjene penge,  så han kan købe noget Lego. Nu har han dækket bord og støvsuget i 3 uger og tjent til noget Ninjago. Ti var i Bilka i aftes efter arbejde for at købe det og han brugte to timer til at samle efter aftensmaden.  Faktisk gik mor kold før Asger. Han kan selv samle,  men vil gerne at mor sidder ved siden af.

 
Sidste uge vi bedstemor og bedstefar på besøg fordi far var i Ukraine. Asger fik igen undervisning i cykling,  da Asger kun vil cykle sammen med bedstemor. Det skal han nok snart lære. Fredag var han med børnehaven på tur til Kbh midt by. De var på Nationalmuseet,  på Christiansborg og på Amalienborg for at se vagtskifte. Om aftenen skulle de sove i børnehaven. Det var en stor succes. Asger havde sovet ved siden af Jeppe og fulgtes med ham det meste af tiden.

 30. oktober: Efterårsferie 

Asger var inviteret til Jylland og skulle tage toget sammen med René til Vejle. Det endte dog med at far pakkede bilen og kørte alle derover, da mor var på tur med orkesteret. Far og Klara kørte hjem søndag aften og så var Asger på egen hånd. Faster Tove sørgede dog for at han ikke kom til at kede sig. Fx var de i Vorbasse for at plante træer. Da vi så alle kom for at hente vores lille dreng hjem torsdag mente han faktisk vi kunne komme igen en anden dag og hente ham.
Det er blevet tid til forældresamtale for kommende  skolebørn i børnehaven. De mente at Asger var klart skoleklar og at han ville komme af sted sammen med Jeppe og Thorbjørn,  hvilket er hans største ønske. Ellers kunne de fortælle at Asger havde mange venner og havde let ved at få nye venner. Han har også en meget god fantasi og kan underholde alle de andre. Dog vil de prøve at skille Asger og Valdemar fx når de skal spise og koncentrere sig om noget,  da de to lever i deres egen verden og dermed får lidt svært ved at høre efter. De synes vi skulle prøve at give Asger nogle faste opgaver hjemme, som han skal lave. Det skal træne ham i at modtage en besked og  udvikle nye færdigheder. 
Det er jo halloween tid og det går Asger meget op i. Vi var ude at købe lidt uhyggelig spind,  edderkopper og skeletter lørdag formiddag. Det skulle bruges til søndag aften hvor Valdemar og hans familie kom på besøg til græskar suppe og edderkoppekager. Asger kunne slet ikke vente og var lige ved at boble over af spænding. Så er lydniveauet ret højt og han kan slet ikke sidde stille. 
Sidste søndag var Far og Asger til et kæmpe dinosaur show inde i Forum. Det var en stor succes og vi har læst mange bøger om dinosaurere siden.

November 2012:  

1. november:

 

December 2012:

11. december: